Redaktionens favoriter v.36

Christian Kjellvander. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto

Så blir denna sensommarvecka snart till helg och som vanligt är det dags för HYMN-redaktionen att bjuda på sina bästa tips.

047 + Christian Kjellvander – ”Bad Blood” (låt)

Månadens kanske mest otippade samarbete detta. Bitpop-duon 047 och Christian Kjellvander har slagit sina påsar ihop i mäktiga ”Bad Blood” och det funkar alldeles utmärkt.

Jenny Hval – ”Conceptual Romance” (video)

Norska Jenny Hval är lika mycket konstnär som artist och det märks inte minst i hennes videor. Nya ”Conceptual Romance” från kommande plattan Blood Bitch är inget undantag. Missa inte Jennys Skandinavien-spelningar i höst/vinter.

Beyoncé – ”Hold Up” (video)

Beyoncé fyllde trettiofem i veckan och firade födelsedagen med att släppa en smashing (pun intended) video till ”Hold Up” – en av våra favoritlåtar från Lemonade.

Two Steps On The Water – God Forbid Anyone Look Me In The Eye (album)

Two Steps On The Water är ett australiensiskt folkpopband med färre än 2000 följare på fejjan. Konstigt. Det album de släppte i juli är nära nog fantastiskt och borde nå ut till allt och alla. De låter ungefär som en något avskalad version av landsmännen i The Drones. Behöver ni låttips så är ”Words In My Mouth” en bra början, men det här är grymt rakt igenom. Årsbästalistematerial.

Det jordiska – ”Genomlida” (demo)

Umeåbandet Det jordiska släppte tidigare i år debutsingeln ”Det jordiska 1” på Lazy Octopus. Nu har de presenterat nya demon ”Genomlida”. Vi följer utvecklingen med spänning.

Röyksopp feat. Susanne Sundfør – ”Never Ever” (låt)

En ny dansgolvsbanger från två av Norges största artister tackar man ju inte nej till. Inte alls lika dramatisk och melodistark som deras tidigare samarbete ”Running To The Sea”, men utan tvekan omedelbar hitpotential.

Nick Cave & The Bad Seeds – ”Jesus Alone” (video)

Den mörka ”Jesus Alone” från Nick Caves dagfärska album Skeleton Trees, har en video som ger vilken inbiten Nick Cave-älskare som helst gåshud. Har man haft turen att se filmen, som videon är ifrån, kastas man tillbaka till den två timmar långa sorgestunden. Och för alla andra räcker det med att bara lyssna på låten.