Veckans FYND: Heathen Hands, SEA40 och WIND WIND

Heathen Hands pressbild

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Heathen Hands

Alldeles nybildade trion Heathen Hands (medlemmar från bla Cut City, VED och We Live In Trenches) stökar till det rejält på första släppet ”Way Of The World” och vi älskar det! Tänker Sonic Youth möter tidiga Yeah Yeah Yeahs ungefär och själva refererar de till ”Joey, Iggy, Alan and Rev” i sin presstext. Attityd och skräniga gitarrer alltså. Det här ser vi fram emot att se live och turligt nog kommer de spela på Grand i Malmö den 22 oktober.

SEA40

I augusti släppte Växjöbaserade Åskar Lilja och Per Dannefjord (Nio Liv) sin första låt ihop som SEA40. Vackert vemodiga ”Cosmonaut”, på vilken Agnes Taripanah gästar på kör, lovar fint inför den kommande plattan. Nicke Croall har gjort videon.

WIND WIND

WIND WIND är Malmöbaserade Per Lindmarks (Roadkill & Rainbow, Yunton Beach, The Arms mfl) purfärska soloprojekt. Första smakprovet ”I Don’t Wanna” är en låt om att vägra ta ställning och lyda normer och order. Den låter som en dröm och får oss att tänka på band som Local Natives och Dirty Projectors. Folkpop med elektroniska inslag och stämsång med andra ord. Grymt!

13962500_257742517952081_2569476629758571167_n

Lyssna på vår playlist med FYND här.