Veckans FYND: Dog Orchestra, Geneva May och Barnet

Varje måndag tipsar vi om tre svenska musikakter som fler borde få upp ögonen på. Läs om veckans trippel nedan.

Dog Orchestra

Den svenska duon Dog Orchestra bildades i Berlin och väckte snabbt uppmärksamhet med sin snygga elektroniska pop. I fredags släppte de sin debut-EP som bland annat innehåller de tidigare – helt klockrena – singlarna ”Broke” och ”Club Fragil”.

Geneva May

Stockholmsbaserade singer-songwriten Geneva May säger sig inspireras av allt från gregorianska sånger och opera till funk och r&b. Vi skulle dock placera henne i någotslags folkfack och hon har en ton som påminner lite om legendariska sångerskan Vashti Bunyan. Låten ”Sun”, där även portugisiska Vitor Lopes medverkar på gitarr, är riktigt snygg! Missa inte heller fina ”Still” som får oss att vilja låsa in oss och lyssna på freakfolk resten av dagen.

Barnet

Frida Johansson hör till en av de flitigaste musikerna på Umeås just nu blomstrande popscen och har band som Honungsvägen, Säkert och Väärt med flera på sitt CV. Nu är hon aktuell med ett släpp med projektet Barnet som hon har ihop med Love Kjellsson. Verk innehåller fem underfundiga popmelodier med diskbänksrealistiska titlar som ”Tavlan”, ”Löken” och ”Skotern”. Fantastiskt!Lyssna på vår playlist med FYND här.