Redaktionens favoriter v.30

Regina Spektor. Foto: Petter Hellman/Rockfoto

Traditionsenlig fredagslista med redaktionens bästa tips kommer här!

Regina Spektor – ”Bleeding Heart” (låt)

I slutet av september kommer äntligen en ny platta från fantastiska Regina Spektor och första smakprovet ”Bleeding Heart” är en fin teaser inför vad som komma ska.

Cosima – ”Had To Feel Something” (video)

Brittiska Cosima kör fullkomligt över oss med singeln ”Had To Feel Something”. Fortsätter det så här så kan Jessie Ware få hård konkurrens på den engelska neo-soul-tronen.

Stars – ”Hold Up” (Beyoncé-cover)

Det har varit Beyoncé-yra i Sverige i veckan i och med världsstjärnans spelning i Stockholm. Men vi har inte fått nog! Den här covern av kanadensiska Stars, på ”Hold Up” från Lemonade, är till exempel lysande.

House of Wallenberg – ”Keep On Dancing (Until We’re Free)” feat. Jwl B & Lady Bunny

Artisten och producenten House of Wallenberg (med gästerna Jwl B och Lady Bunny) står för årets bästa Pride-singel. ”Keep On Dancing (Until We’re Free)” är dessutom en stödlåt till förmån för offren i Orlando-massakern. Det borde vara lag på att den här spelas på alla fester i helgen!

High Boys – ”Dead Zones” (låt)

Bakom Göteborgsduon High Boys hittas Joachim Nordwall och Jean-Louis Huhta. Två välkända personligheter inom den alternativa världen. Både Nordwall och Huhta har ett förflutet i Skull Defekts, och sistnämnde började sin musikkarriär i legendariska Cortex. Lyssna på kolsvarta ”Dead Zones”.

Mythologen – ”13” (låt)

Alexander Palmestål aka Mythologen ligger bland annat bakom Festival del Mar Asperös festivalaffisch – det känns passande att nya spåret ”13” glimrar som havet. Singeln ges ut på pålitliga Höga Nord Rekords.

Minami Deutsch – ”New Pastoral Life” (låt)

Idag släpps Minami Deutsch-singeln ”Tunnel” med drömska och folkinspirerade b-sidan ”New Pastoral Life”. Veckans andra fullträff på Höga Nord Rekords. Upphovsmannen Kyotaro Miula lyfter fram Can och Neu! som influenser, men även minimalistisk techno.