Veckans FYND: ALLTID, Plog och Curiositi

ALLTID

Då var det återigen dags att presentera tre svenska musikakter som vi tycker borde få ta mer plats i etern. Läs om Veckans FYND nedan.

ALLTID

ALLTID är en liten svensk utbrytarrepublik i Köpenhamn som gör new wave-inspirerad rock med sång på skånska. Lite Joy Division möter Sonic Youth och Bob Hund. En debut-EP är på väg, men fram tills dess går vi loss på bandets Soundcloud. Låtar som ”Vågor” och ”Mareld” lovar oerhört gott, men ”Hydra” är vår absoluta favorit.

Plog

Malmötrion Plog släppte nyligen EP:n Charon som är mastrad av Magnus Lindberg i Cult Of Luna. En platta som består av tre instrumentala låtar som sammanlagt spänner över trettionio minuter. Bandet rör sig i ett musikaliskt universium där postrock möter psych, doom och stoner. Rått och vackert på en och samma gång.

Curiositi

Matilda Berggren (Mixtapes and Cellmates, SAN) och Emil Johansson (Parker Lewis) har bildat ett nytt band vid namn Curiositi. Nyligen debuterade de med ljuvliga låten ”Tell Her I’m The One”. Det handlar om luftig lager på lager-pop med tropiska rytmer och finurliga gitarrslingor.

Lyssna på vår spellista med FYND här.