LYSSNA: Stran – ”Still Burning”

En ny röst utmanar att ta plats på den svenska stjärnhimlen. Stran, som växte upp med kurdiska föräldrar i Helsingborg, har efter att ha mellanlandat i Lund och London nu bosatt sig i Stockholm för att förverkliga sin dröm som popartist. På senare tid har hon uppträtt tillsammans med Tensta Gospel Choir, som bland annat varit en plattform för artister som Sabina Ddumba och Zhala. Hon har även börjat jobba för Dreamhill Music Group som drivs av Anders Bagge och gästat på andra artisters produktioner.

Nu riktar Stran ljuset på sig själv och levererar med debutsingeln ”Still Burning” en soulpop-låt i internationell klass som drar tydligt mot Adele och Miriam Bryant med en hint av Taylor Swift. I pressreleasen säger hon att låten är ”en sång om en stolthet som gör att man fortsätter kämpa för att se stark ut på utsidan fast att paniken växer sig starkare inombords”.

Jag är verkligen spänd på att höra vad Stran har att erbjuda härnäst. Enligt ryktet kommer fler spår i höst.

Lyssna på låten och lägg till den i din spellista: