Redaktionens favoriter v. 7

Peaking Lights pressbild

Fredag innebär som vanligt ett härligt urval från musikveckan som gått!

Peaking Lights feat. Chloë Sevigny – ”Little Flower” (låt)

Ljudkonstnären Michael Gaubert ligger bakom denna fantastiska lilla skapelse där LA-duon Peaking Lights och skådespelaren Chloë Sevigny skapar magi ihop. Låten är gjord för en modevisning för företaget Régime des Fleurs. Hypnotiskt.

A Nighthawk – ”Coming For You” (video)

Bakom projektet A Nighthawk hittar vi äkta paret Ted Malmros (Shout Out Louds) och Sarah Snavely (Dag För Dag). För ett par år sen släppte bandet två EP:s via INGRID och i nästa vecka kommer äntligen deras debutalbum Ice In The Belly, Fire In The Mind. Fina videon och låten ”Coming For You” vittnar om att det är något grymt som komma skall.

KAMAU – ”Hometown Glory” (cover)

Att göra Adele-covers känns på pappret både förutsägbart och lite tråkigt, men amerikanska (ursprungligen från Washington D.C., men numera hemmahörande i Brooklyn) rapparen KAMAU:s tolkning av ”Hometown Glory” känns faktiskt både kul och relevant. Efter att ha härmat originalet i början av låten händer det massor med skoj under andra halvan.

Nirvana minus Kurt Cobain + Beck hyllar David Bowie (framträdande)

Becks inledande ord säger allt: ”This is for two geniuses who are no longer with us”. Inte ett öga torrt efter att ha sett detta Grammy-uppträdande.

Olle Grafström – ”Ensam bland folk” (video)

Olle Grafström syns vanligtvis i hiphop-kollektivet Tjuvjakt, men vid sidan om denna karriär skapar han musik på egen hand. Och han klarar sig alldeles utmärkt utan sina kollegor. ”Ensam bland folk” är Grafströms andra singel och den medföljande videon är inspelad i Japan. Upphovsmannen är ensam bland folk.

R van Kelly – When A Woman’s Fed Up (karaoke, bisarr cover)

Vi brukar tipsa om bra grejer i veckans lista, men vi gör ett undantag idag och presenterar veckans mest bisarra videoklipp. Robin van Persie, den holländska skyttekungen som spelat med Arsenal och Manchester United i Premier League och numera spelar med Fenerbahce i turkiska ligan, verkar ha börjat fundera på vad han ska göra när fotbollskarriären är över. Och därför gjort en karaokevideo där han sjunger R Kellys klassiker ”When A Woman’s Fed Up” glidande runt i en bil. Det är naturligtvis mycket självironi inblandat, men det är också allt. Vi tror inte vi får se Van Persie på Roskildefestivalen i framtiden. Men det går inte att låta bli att le när han säger ”this one is nice” eller ”oldschool”. Troligen det sämsta vi någonsin kommer länka till på den här sajten, men någonstans är det lite roligt också.

Cleo & Adam Tensta – ”Lika bra” (låt)

Det är lent, det är smekande, det är förföriskt. När Cleo och Adam Tensta släpper musik ihop förstår man vilken duett det är man saknat fram tills nu.