Teddybears – Rock On

Efter att ha varit ständigt närvarande under hela min musikaliska uppväxt återvänder nu Teddybears med ännu ett alster i det som får betecknas som en av Sveriges bredaste musikresor i diverse genrer.

Även den här gången är de ute på nytt hav. Men där deras tidigare experiment i genrer varit förnyande och utvecklande för den svenska musiken, så är Rock On snarare ett steg tillbaka. Här utforskar man nämligen till stor del dancehallen – och den vägen har vi vandrat på ett bra tag nu.

Det gör i och för sig inte så mycket. För dancehall-genren, som både är en hyllning och ett experiment från bröderna Åhlund med Arve i släptåg, visar sig vara en genre som passar dem utmärkt. Vilket tyvärr också blir lidande för helheten.

Rock On må vara en välproducerad platta, men dess brist på hitlåtar gör att den aldrig riktigt rycker tag i mig. Mest nice blir det istället på den malplacerade, men härligt tunga housedängan ”TBYHE”, som har all potential i världen att gå varm på dansgolven de kommande månaderna.

Men när övriga hitlåtar består i ”Sunshine” och ”What’s Your Problem”, två låtar vi redan hunnit lyssna sönder under förra året, så blir det svårt att hitta något annat att glädjas över på plattan som blott innehåller nio spår.

[Stranded/Universal, 22 januari]

5