Redaktionens favoriter v. 46

The Tallest Man On Earth. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto

Dags att göra samma sak som alla andra fredagar – ta del av HYMN-redaktionens bästa tips från veckan som gått.

The Tallest Man on Earth – ”Darkness of the Dream” (video)

Har du alltid drömt om att se Kristian Matsson aka The Tallest Man on Earth dansa? Då är det bara att kolla in hans nya video till ”Darkness of The Dream” – en låt som är hämtad från senaste albumet Dark Bird Is Home. Jakob Wallin står för regi.

Seth Bogart ”Eating Makeup (featuring Kathleen Hanna)” (video)

Seth Bogart från Hunx and his Punx och Kathleen Hanna (Le Tigre, Bikini Kill, Julie Ruin) gör gemensam sak på briljanta ”Eating Makeup”. Ett så kallat dreamteam. Låten kommer att finnas med på Bogarts soloalbum som släpps via Burger Records nästa år. Kolla in den…hm…kreativa…videon nedan:

Missy Elliott – WTF (Where They From) ft. Pharrell Williams (video)

Vilken comeback! Det har varit tyst på Missy Elliot-fronten i fem år ungefär så släppet av nya videon till ”WFT” är oerhört välkommet. Ständigt aktuella Pharell Williams gästar.

Jeff Buckley – You and I (kommande samlingsalbum)

Ett helt nytt Jeff Buckley-album trodde vi inte att vi skulle få under 2016, men det får vi. Det handlar om en samling med tidigare osläppt material, låtar som spelades in tidigt i karriären och de allra flesta är covers (bland annat på The Smiths, Bob Dylan och Led Zeppelin). Lyssna på NPR:s inslag om albumet nedan för mer info:

The Foetals – ”The World Isn’t That Big” (låt)

The Foetals har grävt bland sina föräldrars vinyler, förstått att känsla går före ljudkvalité och genom att lägga ihop dåtid med nutid, har Jolan Lewis skapat en låt för skoldansen sista minuter. Den 4 december släpps debutalbumet Meet The Foetals på PNKSLM Recordings.

Rebecca & Fiona – ”Sayonara” (video)

Årets kanske bästa svenska popsingel har fått en glammig video – en Barbie-fierad färgexplosion som lyser upp i höstmörkret. Tim Erem har regisserat. Glöm allt annat för några minuter, luta dig tillbaka och sjung med till ”Fuck the world, I don’t care anymore”.