VIDEOPREMIÄR: Sjöblinds – ”Älskade stjärna”

Lotta Wenglén och Måns Wieslander spelar till vardags i sci-fi-folk/new wave-duon Blind Lake som tidigare i år gav ut utmärkta plattan On Earth. Under namnet Sjöblinds har de specialskrivit låten ”Älskade stjärna” till Jens Klevjes film Flaket som visades på SVT i somras. Duon berättar:

– Sjöblinds är ljudet av Gunnar Wiklund, Lill Lindfors och Monica Zetterlund på besök i Twin Peaks. Eller doften av ett tidlöst 60-tal inkapslat i gyllene bärnsten och väldigt dyrt årgångsvin. Och som ett möte med en total främling som du berättar allt ditt innersta för.

Nu har låten fått en extremt charmig video i vilken skådespelarna Marika Lagercrantz och Iggy Malmborg dansar på ett isflak. HYMN är värdar för premiären.

Singelns b-sida, ”En stilla undran”, kan du lyssna på här.