Redaktionens favoriter v. 44

Oh Wonder

Ett skepp kommer lastat med redaktionens bästa tips från vecka 44.

Oh Wonder – ”Without You” (video)

Den 9 november spelar brittiska succéduon Oh Wonder på Kägelbanan i Stockholm och deras nya fina video fungerar som en kanonuppladdning inför detta. Läs gärna vår intervju med bandet.

Ariel Sharratt & Mathias Kom – F*ck The Government, I Love You (låt, video)

Mathias Kom är vanligen sångare och låtskrivare i kanadensiska popbandet The Burning Hell, ett band som gjort sig halvkända genom i olika grad humoristiska och välformulerade texter, improviserade sättningar (live kan de vara allt mellan 2 och 20 personer beroende på vilka som finns tillgängliga) och underbara, genomarbetade videor.

Nu har han tillsammans med bandets klarinettspelare och backup-sångerska Ariel Sharratt spelat in ett duettalbum som släpps i slutet av november – Don’t Believe The Hyperreal. Försmaken från denna är något så unikt som en indiepoplåt i valstakt med en fantastisk text om hur Ariel och Mathias träffades för första gången på en nyårsfest. Allt med den här är oemotståndligt – texten, melodin, videon. Det är bara att trycka på repeat.

Anna von Hausswolff – ”An oath” (låt)

Tredje smakprovet från Anna von Hausswolffs kommande platta The Miraculous heter ”An oath” och är med sina tre minuter betydligt kortare än de flesta av hennes andra låtar. Men precis som tidigare släppta spår lovar den oerhört gott inför albumet. I veckan blev det också officiellt att Anna von Hausswolff gör en Sverigeturné i början på nästa år. Läs mer här.

Basia Bulat – ”Infamous” (låt)

Urcharmiga Basia Bulat är tillbaka! I februari nästa år kommer ett album som är producerat av Jim James från My Morning Jacket och första singeln ”Infamous” släpptes idag. Vi är förstås lika kära i Basia som vi brukar vara. Fantastisk låt!

Julien Baker – ”Sprained Ankle” (video)

Julien Bakers debutplatta går varm på redaktionen och efter att ha sett videon till titelspåret är vi om möjligt ännu mer förtjusta. Sabyn Mayfield står för regi.

A birthday card from Zeon Light Kassett (mixtape)

Zeon Light Kassett firar fyra år med ett blandband och band som Motormännen, Differnet, Testbild!, Erik de Vahl och Most Valuable Players medverkar. Fin liten samling, en riktig guldgruva för alla hungriga musiknördar där ute.

Berättelsen om hur Göteborgskollektivet S.O.M. 031 bildades (artikel)

Grandsmack ger bilden av västkustens blomstrande hiphopscen och med vetskapen om att Parham håller på att spela in uppföljaren till debuten Pojk är denna veckas måsteläsning.