PREMIÄR: Chicagojazzen – ”Semester”

Multiinstrumentalisten Erik Karlsson, eller Chicagojazzen som han kallar sig när han gör musik, ger ut sitt åttonde album Ständut Black via av Zeon Light i början av 2016. Erik som annars brukar lägga alla spår själv har den här gången tagit hjälp av en rad fina musiker: Ingrid Arvidsson på saxofon, Christian Augustin (Totalt Jävla Mörker) på trummor och ölburk, Lina Högström (Skator) på fiol och sång, Lage Johansson på saxofon och Ola Norlander (Tre Stående) på orgel. HYMN har fått lov att premiärspela spåret ”Semester” från plattan.

Erik berättar om albumet och låten:

– I min mening är det nog både det bästa och mest spretiga som jag gjort hittills. Viktiga skillnader från tidigare alster är dels att jag inte längre spelar in allt utan har tagit hjälp av vänner som behärskar sina instrument bättre än mig och som tillfört sina egna idéer och melodier, och dels att skivan tagit ovanligt lång tid att göra (över ett år nu). Det har nog gjort låtarna mer genomarbetade, på gott och ont. I övrigt har det som vanligt gått åt helvete att försöka hålla en tematik. Det har blivit som det blivit. Albumet handlar inte om något speciellt och ”Semester” är den gladaste låten.

Lyssna nedan.