VIDEOPREMIÄR: Moonbabies – ”24”

Igår släppte Malmöduon Moonbabies en deluxe-version av albumet Wizards on the Beach som kom tidigare i år. Tolv extra spår finns med på nya utgåvan, varav hälften är remixer (av bland annat The Land Below, The Glass Children och Orange Crate Art) och övriga är omarbetade eller alternativa versioner av originallåtarna.

Inte nog med detta, i samband med skivsläppet kommer även en video till en av de bästa låtarna på plattan – ”24”.

Ola Frick i bandet berättar:

– Videon är animerad av konstnären och kortfilmsregisören Yuriy Miron från Ukraina. Hans stil är massivt färgsprakande, lekfull och lätt psykedelisk. Videon är en uppvisning av det han gör bäst, och resultatet blev precis så meditativt och hypnotiskt som vi önskade. Den passar känslan i ”24″ perfekt. Texten (och videon) handlar om att vara fast i ett ”Moment 22”-läge som du inte kan kan göra dig av med hur mycket du än vill och önskar. För oss är det ju 100% autobiografiskt. Vi var fast i ett konstnärligt limbo i nästan sju år, som vi med nöd och näppe lyckades komma ur. Men vi blev klara med skivan och är därmed av med våra demoner!

HYMN premiärvisar videon nedan: