LYSSNA: Ji Nilsson – ”Special Kind”

Senare i höst är det dags för release av Ji Nilssons första EP Blue Is The Saddest Colour. Nysläppta singeln ”Special Kind” är andra låten från den plattan och något mer emo än sommarens singel ”Perfume”.

– För mig handlar ”Special Kind” om krocken mellan att känna sig som den starkaste och sköraste personen i världen. Om hur en vill uppfattas och om hur skönt det kan vara att spela en roll och kunna spegla sig i en glorifierad bild av sig själv. Den kan låta väldigt självsäker och kaxig, men i grund och botten handlar den bara om strävan efter att bli älskad. Produktionsmässigt har jag gått in i en mörkare, lite tyngre värld, fortfarande inspirerad av havet, men den här gången den djupaste delen av det, berättar Ji om låten.

Ji Nilsson har kallats för ”ett av landets största löften” och efter att ha hört det här är jag beredd att hålla med. Dagens bästa låt detta.