Andreas Moe: ”Hela house-grejen var ett sidospår”

Foto: Linn Koch-Emmery / Rockfoto

Foto: Linn Koch-Emmery / Rockfoto

Andreas Moes liv förändrades när han som sjuttonåring första gången hörde John Mayers musik. Åtta år senare spelade han som support till idolen inför ett utsålt Globen. Sedan dess har han samarbetat med flera av världens ledande houseartister. Men det är först nu, med egna soloplattan Before The Rumble Comes, som han verkligen har hittat hem. Fredagen den 13 november ser ni honom på HYMNs klubb på Grand i Malmö.

Det här med din relation till John Mayer är ju en riktig solskenshistoria. Vill du berätta lite mer om det?

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse när jag fick öppna för John Mayer i både Globen och på O2 Arena i London. Han har funnits med från början som en musikalisk hjälte på något vis. Jag lyssnar fortfarande väldigt mycket på honom och jag tror man kan höra en och annat JM-lick på min skiva.

Du har haft samarbetspartners som Avicii, Tiësto och John De Sohn. Det låter inte direkt som småpotatis i mina öron. Ändå är du relativt okänd för de svenska lyssnarna. Vad är målet med soloskivan?

– Hela house-grejen var ett sidospår för att kunna göra det som jag alltid velat, och det är detta – min egen musik. Många tror att mitt projekt är något som jag har startat efter samarbetet med de här artisterna, men sanningen är att jag jobbat med mitt soloprojekt sen jag var 16 år gammal. Nu är mitt debutalbum äntligen ute och jag kan stå för detta till 100 %.

Pressbild

Pressbild

Jag läste att du bland annat har inspirerats av Jeff Buckley. Vad är det i hans uttryck som du fallit för?

– Oj, allt egentligen! Jeff Buckley har varit en jättestor inspiration för mig, både i skapandet av musik men också rent performance-mässigt. Jag kommer ihåg när jag hörde Grace första gången. Det var som att en helt ny värld öppnade sig. Fantastiskt!

Du har som sagt spelat för ett utsålt Globen och snart spelar du på vår klubb på lilla Grand i Malmö. Vad föredrar du – små klubbspelningar eller stora arenor?

– Jag har inte spelat på tillräckligt många arenor för att kunna jämföra riktigt. Det jag vet är att jag älskar det intima med en klubbspelning. Man kan skapa någon slags magi då som inte riktigt går att få till i en arena.

Vad kan vi förvänta oss av spelningen?

– Magin som jag pratar om här ovan. Vi ses Malmö!

Mer info om spelningen på Grand i Malmö här.

Andra gig i november:
Linköping, Linköping konsert och kongress – 11 november
Göteborg, Pustervik – 12 november
Stockholm, Södra Teatern – 14 november