Hallå där… Peach Kelli Pop!

Foto: Press

Foto: Press

Malmö får en ny rockklubb när Plan B öppnar sina lokaler på Norra Grängesbergsgatan på fredag. Öppningshelgen bjuder på en tredagarsfestival, men redan på torsdag tjuvstartar festligheterna då surfpoppiga garageakten Peach Kelli Pop gör en uppvärmningsspelning. Vi kollade läget med Allie Hanlon som är bandets enda fasta medlem.

Du spelar alla instrument själv på inspelningarna, har du aldrig funderat på att ta in nån mer fast medlem i bandet?

– Jo, jag har funderat på det och kanske gör jag det någon dag. Det är kul att ha full kontroll, men med rätt medlemmar så kanske det är värt att offra det?

Innan du flyttade till Los Angeles bodde du i Ottawa – vad tycker du om den kanadensiska musikscenen?

– Städerna i Kanada är ganska utspridda och de är alla väldigt olika. Jag har bara bott i Ottawa och där finns en tajt musikcommunity. Det är en liten skara dedikerade musikälskare som sätter upp gigs och så. Det är ju huvudstaden också och jag tror att det är där som den bästa musikscenen finns, iallafall vad gäller bra och starka nätverk.

Foto: Hayden Shiebler

Foto: Hayden Shiebler


Hur påverkades du musikaliskt av flytten?

– Att flytta till Los Angeles och att få umgås med folk som verkligen tar musik på allvar fick mig att omvärdera min syn på hur det är att vara musiker. Jag skriver väl kanske inte låtar på något annat sätt än förut, men det är till stor hjälp att jag hänger mycket med andra ambitiösa och kreativa människor.

Du spelade tidigare trummor i The White Wires, hur går det med det bandet nuförtiden?

The White Wires består av mig och två killar som fortfarande bor i Kanada. Eftersom jag flyttade så spelar vi bara ihop när jag är där på besök – men vi är öppna för att göra en turné eller så!

Vad kan vi förvänta oss av torsdagens spelning?

– En energisk, rolig och högljudd show. Vi har så himla roligt när vi spelar live och hoppas att publiken har lika kul.

Läs mer om vad som händer under öppningshelgen på Plan B här.