PREMIÄR: Slaughter Beach – ”Clear Insight”

Danska indierocktrion Slaughter Beach, som i somras bland annat spelade på Roskildefestivalen och  släppte briljanta singeln ”Spinning Globe”, är nu tillbaka med ännu en låt från den kommande debut-EP:n.

Någon beskrev bandet som en blandning av Modest Mouse och Beach House, vilket inte är en helt orättvis beskrivning. Nya ”Clear Insight” är dock en ganska traditionell gitarrpoplåt som doftar av sent 80-tal och tidigt 90-tal.Tänk shoegaze. Bandet berättar:

– När vi skulle bestämma oss för vilka låtar som skulle vara med på EP:n insåg vi att vi, oavsiktligt, hade med en hel drös av långsamma och drömmiga låtar och kände att vi behövde göra något som stack ut. Vi bestämde oss för att göra ännu ett spår till EP:n, en låt som var en snabbare variant av det drömpoppiga soundet. Resultatet blev ”Clear Insight”.

Premiär här och nu!

Love/Venice släpps den 9 oktober.