Redaktionens favoriter v. 37

Tobias Widman i YAST. Foto: Viktor Wallström

Hurra för fredag! Festligheter firas ju bäst i sällskap av lite härlig musik och kanske kan någon av redaktionens favoriter från vecka 37 vara något?

YAST – ”Together Forever” (låt)

Nu är det inte långt kvar till släppet av nya YAST-plattan och alldeles färska singeln “Together Forever” ger en hint om vad komma ska. Med producent Joakim Lindberg bakom spakarna kan inget gå fel.

The Radio Dept. – ”This Repeated Sodomy” (låt)

Departementets nya singel är både lite mer upptempo och med rivigare gitarr än vi är vana vid från det hållet numera, men det låter ändå omisskännligt som The Radio Dept. Vilket vi gillar, för det här är en ruskigt bra poplåt.

Kacy Hill – ”Foreign Fields” (video)

Om James Blake och Kate Bush av nån outgrundlig anledning skulle få för sig att avla fram ett gemensamt kärleksbarn skulle detta antagligen låta som Kacy Hills. Hon är föredetta modell för American Apparel och nyligen sajnad till Kanye Wests G.O.O.D. Music, den här tjejen har alltså alla förutsättningar för att bli the next big thing.

Frida – ”Slowly” (låt)

Australien fortsätter att leverera trevlig psykpop. Melbourne-baserade Frida släpper i nästa vecka sjuan Slowly / I Want It All på bolaget Wyall Style Records. Enligt pressmeddelandet en platta influerad av akter såsom Grizzly Bear, Unknown Mortal Orchestra och Florence + the Machine – och visst låter det ungefär som om man kört dessa tre band i en mixer?

The Controversy – ”Two Voices” (Luxxury remix)

Los Angeles-duon The Controversy släppte albumet Don’t Count On Me i februari till måttlig framgång. Singeln ”Two Voices” var dock riktigt fin redan i original, och i händerna på remixgeniet Luxxury (även han hemmahörande i LA) byter den ambition från att bli en radiohit till att fylla dansgolv.

Tomas Ledin – ”Ta Mej” (Rune Lindbaek & Todd Terje edit)

Möjligen får vi placera resultatet av de båda norrmännens lekstuga i facket ”roligare än bra” men att ta en Ledinbagatell från 1977 och göra om den till funkig klubbmusik ger naturligtvis båda tummarna upp.

Jerry Williams – ”Mississippi Delta” (låt)

Ian Person och Jerry Williams gör snygga covers på välkända punk, rock -och countryklassiker. Det kunde ha blivit ett sömnpiller, men det fungerar alldeles utmärkt. Och att göra Bobbie Gentrys ”Mississippi Delta” från 1967 till sin egen imponerar.