LYSSNA: Anna Ternheim – ”Every Heartbeat”

Efter sommarens Sverigespelningar kommer nu ny musik från Anna Ternheim. Eller ny och ny – ”Every Heartbeat” var signaturmelodi till miniserien Tod eines Mädchens som sändes på tysk tv i februari, men släpps först nu i sin helhet.

Låten spelades in i Stockholm i december förra året med Andreas Dahlbäck, som producerade Ternheims två första plattor Somebody Outside och Separation Road.

I april skrev Anna Ternheim på sin hemsida att hon skulle ägna ett par veckor till att spela in i Figure 8-studion i Brooklyn, även denna gång med Dahlbäck som producent.

I nuläget finns inga kända detaljer kring exakt vad som spelades in i Brooklyn i våras eller när Ternheims femte platta – uppföljaren till The Night Visitor, som släpptes hösten 2011 – kan tänkas dyka upp.