Redaktionens favoriter v. 35

Natasha Khan/Bat For Lashes. Foto: Jesper Frisk

Sista augustihelgen på ingång då. Som vanligt på fredagar så bjuder vår redaktion på tips om det bästa av det bästa.

SEXWITCH – ”Helelyos” (låt)

Natasha Khan är mest känd som soloartist under namnet Bat For Lashes, men nu startar hon ett projekt ihop med producenten Dan Carey och bandet TOY. SEXWITCH, som de kallar sig, annonserade i veckan sitt debutalbum. Plattan innehåller covers på gamla psyk- och folklåtar från olika delar av världen. Första låten att släppas har sitt ursprung i Iran och heter ”Helelyos”.

Line & Circle – ”Like A Statue” (låt)

Los Angelses-baserade Line & Circle bjuder kanske inte på veckans mest moderna musik, men vem har sagt att allt måste vara nyskapande? Singeln ”Like A Statue” låter ungefär som om R.E.M och Ride skulle slå sina kloka huvud i hop. Väldigt trevlig lyssning!

Vita Bergen – ”In The City” (låt)

Woah Dad är ett av de intressantaste skivbolagen just nu och detta intryck förstärks genom Vita Bergens aktuella singel ”In The City”. Låten ger en känsla av att vara jagad och den enda utvägen är att springa. Göteborgsduon har släppt lös en låt som andas explosivitet och punkpopfrenesi, och det mesta tyder på att debutalbumet Disconnection kommer att bli ett av årets mest intressanta släpp (skivan ges ut den 23 oktober).

Boys – ”Ever Before” (låt)

Denna vecka har redaktionen bl.a. nynnat på Jacuzzi Boys nya låt ”Sun”, men om vi skalar bort Jacuzzi återstår endast Boys, vilket är namnet på Nora Karlsson aktuella soloprojekt – i vanliga fall är Nora gitarrist i fantastiska HOLY. Kan PNKSLM släppa något som inte är av högsta kvalité?!

The Pandoras på KB18 i Köpenhamn (spelningstips)

Efter ett litet nätt uppehåll på nästan 25 år så har detta utmärkta garagerockband från Los Angeles återförenats och är åter redo att erövra världen. Med i bandet finns bland andra Kim Shattuck, som under en kortare tid ersatte Kim Deal som basist i Pixies härom året. En lördagskväll i byen rekommenderas. Facebookevent här.