Sthlm Music & Arts: Natali Felicia imponerar

Det har redan på förhand snackats en del om nya stjärnskottet Natali Felicia och den uppmärksamhet som hon har skapat med debutsingeln ”Used to be”. En låt som hade samlat damm på en hårddisk i över tre år innan hon på vinst och förlust laddade upp den på sitt Soundcloudkonto. Det hela resulterade i att hon fick ett skivkontrakt och resten är som de brukar säga historia.

En fin story, men jag kan knappt tänka mig att hon förväntade sig att lokalen skulle fyllas till bristningsgränsen samtidigt som Nils Frahm genomförde sitt set på stora scenen. Hon är uppenbart tacksam för stödet och efter varje låt bugar hon artigt och tackar den församlade publiken. Under det spontana mellansnacket så kommer en blyg och överväldigad 20-åring fram där hon närmast viskar fram orden. Men när hon stämmer upp till sång förvandlas allt: rösten blir mogen och mer bestämd. De inledande låtarna bär alla på svenska hitmakares signum vilket gör att man får en smygande känsla av att man har hört delar av dem någon annanstans tidigare.

Av de sex sånger hon bjuder på den här gången är det de tre sista Lana del Rey-tonade låtarna som sticker ut. Framförallt är det den kommande singeln ”Easy Rider”, som också blir det avslutande numret, som utmärker sig – en låt vi kommer att få höra mycket av framöver.

Så lägg namnet Natali Felicia på minnet, det kan bli något riktigt bra av detta.