Pearl Charles debut-EP är här

Pearl Charles är en ung kvinna med en stark förkärlek för det sena 60-talets psych-pop. Att hon dessutom har en omisskännlig talang för att komponera blir tydligt på hennes debut-EP som släpps idag på Burger Records. Lyssna på den 12-strängsbelagda ”I Ran So Far” som försvinner bort i reverb här nedan och ”You Can Change” på Soundcloud.

Charles är den mest lovande kvinnliga artisten inom sin genre sedan Miri Moon och varmt rekommenderad för den som fortfarande saknar Fabienne Delsol. Hon har redan hypats av NME och att hennes första släpp kommer på kassett är egentligen ingen överraskning efter att Burger de senate åren gått från underground-buzz till något man nästan kan kalla mainstream-status. För några veckor sedan var grundarna till och med i Fast Company – en av världens ledande tidskrifter om handel, innovation och design.