Veckans fynd: Join The Riot, Echo Ladies och Sejd

Join The Riot

Något av det roligaste vi vet är att få mejl med tips om nya, heta akter att kolla upp och ännu roligare är det att kunna tipsa vidare om dem – så fortsätt att peppra oss med egen och andras musik. Veckans fynd hittar du nedan.

Join The Riot

Sveriges svar på Passion Pit heter Join The Riot och håller just nu på med att färdigställa sitt debutalbum i en provisorisk studio i ett av Stockholms mest trafikerade skyltfönster på Scandic Hotel Malmen.  Personer som passerar kan se och följa skapandet och har möjlighet att bidra med sina egna idéer till processen. Projektet, som kallas A Glass Cage of Emotions, läser du mer om här. Smått fantastiska poplåten ”Us Against The Wall” lyssnar du till nedan:

Echo Ladies

Vi har spanat på Matilda Bogren, Joar Andersen och Mattis Andersson i Malmötrion Echo Ladies ett bra tag, men helt glömt av att lyfta fram dem. I september spelar bandet på This is Heads skivkalas och om de inte blivit upptäckta av den lokala publiken förr så blir de väl det då. Ett måste för dig som gillar drömmig electropop med lo-fi-känsla.

Sejd

Vem kan värja sig mot ett band som döper en av sina låtar till något så härligt kreativt som ”Henry, Haiti & de Härliga Semlorna”? Vi mumsar i oss Helsingborgsbaserade postrockbandet Sejds debutplatta med mycket nöje och njutning. Extra plus får bandet för att de valt att skänka alla intäkter de får in för skivan till välgörenhetsorganisationen War Child UK.