PREMIÄR: Rikard Lundstedt – The Triumph of the H-plan EP

Malmöbon Rikard Lundstedt är sedan tidigare mest känd som medlem i The Nooners, som under nittiotalet gjorde sig ett namn på den sydsvenska indiepopscenen. Sedan dess har Lundstedt framförallt verkat som konstnär och interaktionsdesigner, men passionen för musiken har alltid funnits kvar. 2006 kom debutalbumet Meteor Is Coming To Earth och nu, nio år senare, är det dags för en EP att se dagens ljus.

Med det ena benet i anglosaxisk folk och det andra i sjuttiotalets instrumentala proggrock levererar Lundstedt en samling låtar som känns lika inspirerade av Nick Drake som av Mike Oldfield. Men framför allt låter The Triumph of the H-plan EP som något som Neil Youngs synthiga lillebror skulle kunna ligga bakom. Mycket fint!

Lyssna på The Triumph of the H-plan EP nedan – HYMN har fått äran att stå för premiären.

Extra plus för det fina skivomslaget som Bergen-baserade konstnären och fotografen Michela Heim ligger bakom.