HYMN fyndar i Austin, Texas

Annabelle Chairlegs

Annabelle Chairlegs

Sedan 1991 är Austins officiella motto ”Live Music Capital of the World”. HYMNs Madeleine Bergquist semestrade nyligen i Texas-staden och kan intyga att denna tagline stämmer. Med sig hem har hon tre tips på heta Austinband att kolla upp. Håll till godo.

Annabelle Chairlegs

Annabelle Chairlegs, med färska plattan Watermelon Summer i bagaget, bjuder på lätt psykgungig indie/garage-rock. Karismatiska frontfiguren Lindsey Mackins sångröst låter hela tiden på gränsen till desperat, vilket i det här fallet enbart är positivt. Precis som skivtiteln antyder är albumet ett nästintill perfekt soundtrack till sommaren.

Summer Salt

Får en inte nog av sommartoner är det bara att klicka sig in på Summer Salts bandcamp. Live låter bandet som en ljuvlig blandning mellan Jeff Buckley och Beach Boys. Utseendemässigt är de som en amerikansk variant av Malmöitiska YAST – ett band de säkerligen delar endel musikaliska referenser med. Girls är nämligen ett annat band som dyker upp på näthinnan.

Milezo

Austins svar på Ride och The Jesus and Mary Chain heter Milezo. Som allra bäst är det när gitarristen Blair Robbins tar över mikrofonen och levererar Elizabeth Fraser-klingande sång. Gillar du shoegaze och psych är det här verkligen något att kolla upp!