Vi söker oss till Norrbotten för att hitta veckans fynd

HYMN har som mål att uppmärksamma de som är på gång, de som har potential, men som inte tagit de sista stegen mot en större publik. Detta är veckans tre fynd. Samtliga med kopplingar till Norrbotten.

Albin Eidhagen

Det är dags att bekanta sig med Stockholmsbaserade Albin Eidhagen, som har skickligheten att fånga en närvaro som är få förunnat. Eidhagens nya låt ”October Leaves” är inspelad vid Pite älv – genom sångaren möts storstad och landsbygd, för att formas till ett uttryck som är både kraftfullt och känslosamt. Ett plus för att tramporgeln fick följa med till inspelningsplasten. Förutom Eidhagen hörs Rebecca Lundholm.

The Tiny Giant

Lågmälda Piteå-duon The Tiny Giant skapar viskande folkpoplåtar som porlar likt strömmande vattendrag. Jessica Klingsell och Deborah Sikström fångar ett  tonläge som saknar stress och hets, vilket ger en meditativ känsla – musiken äger ett lugn som borde stilla den mest uppjagade storstadsmänniskan. Det är således dags att upptäcka The Tiny Giant. Det är hög tid att lyssna på nya låten ”A Song For Remembering”.

Dennis Kalla

I dagarna gick Göteborgsfestivalen Festival del Mar Asperö ut med hela sin lineup och bland de mest spännande namnen hittas Norrbottens Dennis Kalla, som äger ett storslaget uttryck som för tankarna till den brittiske popdandyn Patrick Wolf. Sångarens senaste video ”Good Night Bad Morning” säger det mesta. Av dessa tre har Kalla nått den största publiken och den bör bara växa.