Redaktionens favoriter v.23

Braids. Foto: Hugo Johansson/Rockfoto.

Då var det snart dags att fira helg igen. Här är de traditionsenliga fredagstipsen från HYMN-redaktionen.

Braids – ”Miniskirt” (video)

Montreal-bandet Braids släppte tidigare i år albumet Deep In The Iris, en platta som innehåller en av årets i särklass bästa singelspår – ”Miniskirt”. Nu är videon här och efter att ha sett den känns låten om möjligt ännu mer magisk. Kevan Funk står för regi.

The Decemberists feat. Shara Worden & Becky Stark – Crazy On You (livecover)

Efter My Brightest Diamonds (Shara Worden) killer performance på Primavera Sound förra veckan grävde vi lite och hittade detta sanslösa lyckopiller från The Decemberists Hazards Of Love-turné 2009. På sång hittar vi förutom Shara även Becky Stark från Lavender Diamond. Låten är en cover på Hearts hitsingel från 1976. Det låter inte alls som Decemberists eller för den delen som någon av de båda medverkande diamanterna brukar göra, men det gör ingenting alls. Ibland måste man få ha lite roligt också.

LA Priest – ”Lorry Park” (låt)

Sam Dust har gett ut musik under alteregot LA Priest i flera år, men det är först nu han har börjat släppa singlar inför debutalbumet ”Inji”. Den senaste, ”Lorry Park”, är precis som resten av skivan, inspirerad av Sams studier av elektromagnetiska fält på Grönland. Det låter plågsamt pretentiöst, men för den som har följt Sam Dusts karriär med fantastiskt märkliga Late of the Pier vet att det inte handlar excentriskt imagebyggande utan en genuint underlig hjärna. Lyssna på det synth- och trumtunga verket här:

Sea Lion – ”Ghostlands” (låt)

Om Stina Nordenstam och Chan Marshall (Cat Power) nån gång skulle för för sig att jamma ihop skulle resultatet antagligen ligga väldigt nära den musik som Linn Österberg skapar under sitt alias Sea Lion. Nya vackra låten ”Ghostlands” gör att vi ser enormt mycket fram emot debutalbumet som släpps i augusti.

AIR BAG ONE – ”1992” (låt)

Franska electropopbandet AIR BAG ONE bjöd på en storslagen synthpopdänga i form av låten ”1992” tidigare i vår. Nu är andra singeln här. ”You’ve Got Somethin” gör oss både åttiotalsnostalgiska och danssugna.

 

Donnie Trumpet & The Social Experiment – Surf (album)

För vissa handlar allt om pengar, för andra handlar det om att nå ut med sin musik. I söndags släpptes Donnie Trumpets & The Social Experiments utmärka album Surf och detta skedde helt utan marknadsföring. En metod som blivit allt vanligare. Utvecklingen beror givetvis på skivbranschens utveckling, men det är bara att tacka och ta emot.