Dolores Haze skriker tills det låter bra

gusafvonplaten

Dolores Haze släppte tidigare i år singeln ”I Got My Gun” och följde upp den genom att ge ut sin EP Accidental igen. Bandet arbetar nu med nytt material tillsammans med Little Jinder och Rebecca & Fiona. I sommar väntar spelningar på bland annat festivalerna Latitude och End Of The Road i England. HYMN intervjuade bandet inför deras spelning på vår klubb på Södra Bar den 3 juni.

Var har ni roligast: på scen, i replokalen eller i studion?

– På scen! Vår replokal är jätteliten och ful och alla blir jättedeppiga så fort vi går in i den. Men på scen får vi ha precis så kul och vara nästan så odrägliga som vi vill.

Hur går det till när ni skriver låtar?

– Vi skriver låtarna tillsammans i replokalen. Tyra eller Nicki kommer med en text och sen pratar vi i mun på varandra och skriker och gråter tills det låter bra.

Vad hände egentligen när ni blev utslängda från Debaser?

– Först var det jättekul, men sen gick vi tydligen jättemycket för långt. Debaser blev arga och slängde ut oss. ”There is a thing as too much fun”, tyckte Debaser och Dolores Haze höll inte med.

Vilken är er bästa spelning hittills?

– Bästa spelningen var nog vår releasefest som vi hade på Gula Villan första gången vi släppte Accidental i början av 2014. Alla var jättesnygga, alla fick hångla och Tyra spelade halva spelningen liggandes på golvet mitt i moshpiten.

I sommar ska ni spela på festivalerna Latitude och End Of The Road. Hur peppade är ni och hur förbereder ni er?

– Vi är superpeppade! Vi är taggade på att se Thurston Moore eftersom senaste gången vi försökte göra det så slutade det med att Tyra, Nicki och Lovina stod utanför Debaser Slussens baksida och lyssnade på hela spelningen genom ventilen, eftersom vakterna inte trodde på att vi alla glömt leggen hemma. Vi förbereder oss mest genom att öva coola sminkningar på våra sminkdockor.

Hur gick det till när ni samarbetade med Little Jinder och Rebecca & Fiona?

– Vi hängde i studion en hel dag tillsammans förra veckan och åt massa godis och hoppade studsmatta. Det är asfett att jobba med enbart tjejer för en gångs skull och vi längtar efter att få släppa allt coolt vi gjort ihop!

Läs mer om HYMN-klubben med Dolores Haze här.