PREMIÄR: Systraskap – ”Fit@Frames” (MLC Remix)

Duon Systraskap albumdebuterade med MVIMW tidigare i år. De har sedan dess hyllats flitigt för sin samhällskritiska musik som blandar experimentella elektroniska ljudbilder med akustiska instrument. Nya singeln från plattan heter ”Fit@Frames” och är mixad av författarinnan och musikern Moa-Lina Croall.

Moa-Lina om remixen:

– Jag fastnade direkt för ”Fit@frames” därför att jag tyckte att den hade ett sug, en suggestiv stämning och en skön sångmelodi med otippade, nästan lite bluesiga inslag. Dock var det till en början svårt att komma på hur en remix skulle kunna te sig, då min egen musik rör sig i liknande ljudlandskap. Därför gick jag åt ett helt annat håll och gjorde en dansant remix med panflöjter i stämmor och discobas.

Det officiella släppet är 31 maj, men redan nu kan du streama låten nedan:Se Systraskap live på följande ställen i sommar:

27 maj – Stockholm – Trädgårn
6 juni – Svanö – Svanö Folkets Hus
13 juni – Luleå – Luleå Pride
3 juli – Borlänge – Peace & Love
18 juli – Skellefteå – Trästocksfestivalen
31 juli – Näsåker – Urkult