Hallå där… Sandra Mosh!

PHOTO01 Photographer Lucas Frisk Bergqvist

På fredag anordnar skivbutiken Rundgång sin första technofest på Babel i Malmö. Bland annat har superheta Manchesterakten Head Front Panel och lokala Rivet bjudits in. Sandra Mosh som är radioprofil, producent och en av Sveriges mesta dj-queens, kommer att vara en av de som står i skivbåset under kvällen. Vi kollade läget med henne inför festen.

Du gjorde nyligen en mix till Musikguiden i P3 som enligt beskrivningen ”helt saknar regler” och där du blandar genrer hej vilt. Tycker du att det finns många irriterade regler och konventioner inom din bransch?

– OMG, yes! Just genredefinitioner och det indirekta kravet på dem när vi ändå är inne på det är irriterande. Den här mixen är väl indirekt ett resultat av min frustration inför genrebegreppet. Till exempel så kan jag inte lägga upp en mix och definiera det som en housemix om jag har med en technolåt i setet för då kommer pekpinnen fram från random dude; ”Alltså det här e ju faktiskt [insert random smal genre]!”. Det är rätt irriterande, är det bra musik så spelar det väl ingen roll?

– Sen är jag ju en del av en scen som är tudelad mellan folk som förespråkar digitalt eller analogt. Vissa förespråkar vinyler och maskiner, medan andra tycker att en dator och ett par hörlurar är allt som behövs. Personligen tillhör jag dem som tycker att det inte finns några felaktiga tillvägagångssätt. Återigen, om man spelar eller skapar fet musik så begriper jag inte varför det ska spela någon roll hur det har gjorts.

Vilket råd vill du ge till tjejer som drömmer om att göra en dj-karriär?

– Bli duktig på vad du gör och ta ingen skit!

Vad kan vi förvänta oss av fredagens dj-set på Rundgångs technofest?

– Jag vet inte riktigt än ärligt talat, jag kommer som vanligt att försöka anpassa mig efter rådande stämning. Men det är ju technofest, så man kan väl antingen räkna med dödstechno eller skogsdub, det beror på om folk vill hoppdansa eller trippa.

Vill du vinna biljett till Rundgångs technofest på fredag 29 maj? För att delta i utlottningen: Mejla chefred@hymn.se och berätta vem som är din absoluta favoritdj. Märk ämnesraden med ”technofest”. Senast på fredagmorgon kl 09.00 behöver vi ditt svar.