Redaktionens favoriter v. 21

Arkivbild. Destroyer. Foto: Nora Lorek/ROCKFOTO

Dags att återigen fira fredag genom att lista veckans bästa musik enligt redaktionen.

Destroyer – ”Dream Lover” (låt)

Den 28 augusti är datumet då nya plattan Poison Season av Destroyer släpps. Men de goda nyheterna är inte slut där. I dagarna kom dels en ny singel, smått fantastiska ”Dream Lover”, men också nyheten om att Dan Bejar besöker Skandinavien i höst. Den 19 november står han på Kägelbanans scen i Stockholm. Det är nästan så att väntan till hösten känns lite väl lång.

Dead Neanderthals – Endless Voids (”låt”, verk)

”80 minutes of music that sounds like the dead of night” – så beskriver holländska Dead Neanderthals sitt nya verk. Där föregångaren ”Prime” var brutal frijazz med trummor och saxofoner är detta betydligt mer återhållsamt, men icke desto mindre suggestivt och ytterst fascinerande.

Joy – ”Jag har änte gjort nått” (låt)

Varje gång JOY släpper nytt är det som julafton, nyår och födelsedag i ett – lyckorus! I ”Jag har änte gjort nått” är tempot lugnare än tidigare, men med ett sedvanligt glimten-i-ögat-driv ständigt framåt, ständigt lekfullt.

Thee Oh Sees – ”Sticky Hulks” (låt)

På måndag släpps Thee Oh Sees nya skiva Mutilator Defeated At Last och det är ett album sprängfylld av skimrande garagerock. I veckan har vi fått ta del av 60-talspärlan ”Sticky Hulks” – ett spår som blandar vemod med popelegans. Oemotståndligt!

Holly Miranda – Holly Miranda (album)

Den som väntar på något gott. Det har gått 5 år sedan vi senast fick ett album från Holly Miranda. Men nu så! Holly Miranda låter som en hybrid av Fiona Apple, Ani DiFranco och Lauryn Hill och att sångerskan är ett stort fan av Jeff Buckley råder det ingen tvekan om.