American Wrestlers – American Wrestlers

American Wrestlers första fullängdare, med samma namn, är lite rostig. Har lite damm i hörnen. Men det gör liksom ingenting. Jag vill påstå att det är mysigt med lo-fi i dessa dagar. Spännande med lite bröte när allt annat är välpolerat.

Plattan som har skivbolaget Fat Possum i ryggen släpps den 26 april. Den är inspelad på billiga instrument av en billig producent (om någon alls) i ett skjul i amerikanska Missouri. Skotten Gary McClure ligger bakom det hela och var tidigare med i Manchesterbandet Working For a Nuclear Free City.

Känslan på American Wrestler är mer Kalifornien än centrala USA. Särskilt i första spåret ”There’s No Crying Vver Me” och den nysläppta singeln ”Kelly”. Annars pendlar artisten mellan flera genrer. Det är mysrockigt i ”Holy” och blir riktigt grunge i ”Cheapshot” med distade gitarrer som äter sin väg genom högtalarna.

Man blir charmad av denna lo-fi platta i början, men den hade behövt något som bryter av av. Något som glänste lite mer bland all rost. Jag tröttnar lite på att ha basen skårrandes i öronen efter sjätte spåret. Men låtarna är bra och har trevliga melodier även om de försvinner i de överdistade gitarrerna. Det river lite för mycket i öronen helt enkelt. Men jag är glad att det görs skivor som denna. Underproducerad direkt från ett skjul i Missouri.

7