Tove Lo: Debaser Medis, Stockholm 15/4

Ordspråket har sedan mannaminne varit att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det händer ibland att folk försöker vara lite skämtsamma och säga att den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Det hänger nog lite ihop med om man anser att ett glas är halvtomt eller halvfullt.

När det kommer till Tove Lo kan man anta att hon är en förespråkare av halvfullt. Hon sprudlar av en personlighet som ser möjligheter mer än begränsningar. Det är säkert en av ingredienserna till hennes framgångar som gjort att hon tagit sig högt upp på amerikanska Billboardlistan, turnerat världen runt, blivit handplockad till att vara förband till Katy Perry och även plockat hem två fina priser på årets Grammisgala.

En annan ingrediens är att hon vet hur man skriver poplåtar som fastnar vilket hon visat prov på både EPn Truth serum och albumet Queen of the clouds. Vad som varken är halvtomt eller halvfullt är kvällens efterlängtade utsålda spelning i Stockholm. För efter en påtvingad vila efter stämbandsoperation i slutet av förra året som medförde att hon fick ställa in en redan inplanerad spelning var det en taggad publik som ivrigt väntade på att äntligen få se henne och sjunga med i de stora hitlåtarna. Kanske är det en kombination av ivrighet att äntligen få spela inför hemmapubliken och nervositet att möta kvällens publik från Tove Los sida som gör att inledningen är något trevande. Men allt eftersom hitsen betas av en efter en är det en mer bekväm Tove Lo vi får se på scenen och andra halvan av kvällen visar hon upp all den rutin som hon skaffat sig genom det konstanta turnerande som varit under det gångna året.

Hon dansar barfota runt scenen som om hon lika gärna kunnat vara hemma i sitt vardagsrum och agerar ut känslorna i hennes texter på ett sätt som en stjärna gör. Det hela är en färgsprakande show som stundtals känns för stor för en klubbmiljö likt kvällens spelning. På albumet finns det tre delar som hon valt att dela in det hela i. Det lättsamma och spexiga sexet, den intoxinerande kärleken och den hjärtkrossande smärtan. Ikväll får de tre teman personifieras av den korta improviserade burlesqueshowen, allsången på ”Habits” (Stay high) och ”Time bomb” och att kvällens spelning tagit slut.