Hallå där… Nightmen!

De har medlemmar från Malmöakter som YAST, Terrible Feelings och MF/MB/och är just nu aktuella med sin första EP – Girl For You. Imorgon ställer sig Nightmen på Babel Malmös scen. Vi kollade läget med södra Sveriges svar på Ramones.

Om ni skulle beskriva EP:n med fem ord, vilka skulle det bli då?

– 12 a’ clock gotta rock!

Flera av er har ju andra band också – hur hinner ni allt?

– Som tur är så går det inte särskilt bra för våra andra band. Så vårt svar är att det inte är några problem.

Var det alltid en självklarhet att släppa er EP på Rundgång Rekords, eller hur tänkte ni kring släppet?

– Rundgång Rekords släpper faktiskt tillsammans med Instagate Records. Det var väl mer eller mindre de som beslutade att vi skulle släppa överhuvudtaget, till vår stora fröjd. Vi hade inte så mycket att säga till om. Universal hörde av sig men kemin funkade inte riktigt.

Er låt ”Careless Whisper” är ju inte som en skulle kunna tro en George Michael-cover, men den är bra ändå! Brukar ni köra covers live? Vilka?

– Vi brukar spela ”Careless Whisper” med George Michael, men utan saxofonist blev det inte riktigt så bra. Skämt åsido, vi bara spelat en cover. Det var en hyllning till Dennis Lood på Rundgångs-festen förra året: ”Ways to Dance” av Kite.Nightmen spelar på Terrible Feelings releasefest som du kan läsa mer om här.