Listan v. 12


Helg på gång och som vanligt bjuder vi på en tipslista med några av de grejer vi gillar just nu. Denna vecka kör vi allt från hiphop med världsrykte till spansk elektronika. Och diverse annat däremellan.

Adrian Recordings-fest på Kägelbanan (minifestival)

Ett av Sveriges mer intressanta skivbolag heter Adrian Recordings och de ställer till med fest på Kägelbanan i Stockholm i morgon, lördag 21 mars. Vad sägs om liveakter som Boeoes Kaelstigen, Alice Boman, This Is Head, Jonas Lundqvist och Hey Elbow? Andreas Tilliander spelar dessutom skivor. Låter som en helkväll! Mer info här. Peppa genom att lyssna på sprillans nya singeln från Boeoes Kaelstigen eller spana in nya videon från Jonas Lundqvist här.

The Suicide Of Western Culture – ”Still Breathing But Already Dead” (låt)

Barcelona-bandet med ett av världens bästa namn spelar manglande elektrogaze som, om man vill ha en liknelse, påminner ganska mycket om brittiska Fuck Buttons. Och de gör det lika bra. TSOWC har spelat på Primavera Sound i sin hemstad såväl 2011 som 2013 och kommer göra det igen i år. Deras nysläppta ”Still Breathing But Already Dead” har en ganska typisk låttitel för detta band som, trots att musiken är instrumental, har en tydlig politisk profil.


ADL – ”Svart kaffe” (video)

Adam Babtiste är en pionjär inom svensk hiphop och det är ett nöje att ha honom tillbaka. De suggestiva beatsen i ”Svart kaffe” har fått nu en snygg visuell inramning.

Du Blonde – ”Black Flag” (låt)

Beth Jeans Houghton byter attityd, sound och namn och blir Du Blonde i samband med sitt andra albumsläpp. Welcome Back To Milk släpps 20 maj och första singeln, rockhitten ”Black Flag”, bjuder på tunga riff och fläskiga trummor.

Kendrick Lamar – ”King Kunta” (låt)

Det har varit omöjligt att undvika Kendrick Lamars nya skiva To Pimp A Butterfly och på Spotify har Compton-rapparen slagit lyssnarrekord. ”King Kunta” är bara ett av många fantastiska spår.