Listan v. 11


Äntligen fredag och dags för veckans musikpärlor enligt redaktionen.

Soko – ”Lovetrap” (feat. Ariel Pink) (låt)
Charmtrollet Soko besökte Stockholm för en spelning i veckan. Dessutom är sångerskan högaktuell med nya albumet My Dreams Dictate My Reality. Därifrån är nedanstående pärla hämtad – en strålande duett med Ariel Pink.

Bow To Each Other – Darkness (King George (VIII) remix) (låt, remix)
På temat fantastiska poplåtar som de flesta missade när de kom hittar vi ”Darkness” av den norska duon Bow To Each Other, som för övrigt är polare till hyperaktuella (bokad till Way Out West + nytt, storartat album) Susanne Sundfør. Originalversionen, som släpptes 2013, är redan den en riktig killer, men nu har det släppts en lika bra och uppspeedad remix som omedelbart får oss att plocka fram dansskorna.

Kurt Cobain: Montage of Heck (dokumentär, trailer)
Så var den första trailern till den efterlängtade dokumentären om Nirvanas frontman Kurt Cobain här. I maj har filmen premiär och att självaste Courtney Love har haft med ett finger i produktionen är ju mer än övertydligt.

Mikal Cronin – ”ii) Gold” (låt)
Cronin blandar pop och garage så att powerpop-grytan svämmar över.

Moon City Boys – Let My Love Dance” (låt)
Nästa vecka besöker Moon City Boys den amerikanska festivalen SXSW och de tar med sig nya singeln ”Let My Love Dance”. Det enda bagaget som de behöver!

Ellie Goulding – Take ME to Church (låt)

En avskalad Ellie Goulding är den bästa Ellie Goulding. Hennes röst och knäppande fingrar är tillräckligt för att fylla ett rum.