Fira internationella kvinnodagen med ett klubb-besök

Den internationella kvinnodagen närmar sig och som vanligt är dagen inte bara ett utmärkt tillfälle att demonstrera mot sexistiskt förtryck utan också en perfekt klubbhelg.

I Stockholm kan man gå på Bang och Malcriadas Feministiska Nyårsfest (nyår därför att året egentligen startar på Internationella Kvinnodagen), som tjuvstartar redan på lördag. Om man tycker att det verkar för lite med bara en dag så kan man gå på Queensize Festival på Marie Laveau som pågår hela helgen, med föreläsningar, panelsamtal, performance och konserter. Queensize Festival arrangeras av Femtastic-kollektivet. Efter demonstrationerna på åttonde mars kan det passa bra att bege sig till Nalen för en fest arrangerad av Grrrlcollection, där Könsförrädare och Dolores Haze uppträder.

I Malmö tjuvstartar man firandet också och börjar redan den 6 mars. Festen arrangeras av Feminism Underifrån och hålls på Moriskan, uppträder gör bl.a. Femtastic och OLD (bilden).

I Göteborg är det en heldag på Världskulturmuseet på söndag – med forum på dagen och klubb på kvällen. Uppträder gör bl.a. Wildhart, Swedish Siren och Silversystrar.