Listan v. 8

Charmig lo-fi, skramlig britpop och Amy Winehousedoftande skönsång – veckans lista är här!

DIET CIG- Over Easy (EP)
New Paltz-baserade Alex Luciano och Noah Bowman utgör lo-fi-duon DIET CIG vars debut-EP släpps digitalt och på kassett i nästa vecka. Plattan är självklart inspelad hemma i sovrummet och lyckligtvis går det redan nu att provlyssna via Bandcamp. Charmigast just nu!

Blur – ”Go out” (låt)

Äntligen! I går släpptes nyheten att Blur kommer med ett nytt album i april, The Magic Whip, efter 12 års albumstiltje. I väntan på det är det bara att studsa loss till första singeln ”Go out”!

Yumi Zouma – ”Song For Zoe & Gwen” (låt)

Nya Zeeländska Yumi Zouma får popmusik att verka enkelt och bandets nya singel ”Song For Zoe & Gwen” är inget undantag. Låten ger samma känsla som att flyga luftballong en varm och stilla sommarkväll. Det råder total harmoni.

Sleater-Kinney – ”A New Wave” (video)

Sleater-Kinneys comeback blir bara bättre och bättre. Att nya singeln ”A New Wave” presenteras i form av en Bob’s Burgers-animerad video är pricken över i-et.

Harleighblu feat. Rocé – Sittin’ By The Window (låt, alternativversion)

Saknar du Amy Winehouse? Då är Harleighblu den du ska låna ut öronen till. Hon låter….tja, nästan likadant faktiskt. Utan att låta som ett billigt plagiat. Låten i fråga finns med på hennes album Forget Me Not från 2013 (som vi nämnde i vår soulkrönika det året), men nu är den släppt i en ny version med en fransk rappare, eftersom Harleighblu enligt egen utsago ”älskar fransk rap”. Och som det svänger.