Listan v.6


Äntligen fredag. Och det betyder som vanligt redaktionens tipslista med massor av musikaliskt godis.

Jim White vs. The Packway Handle Band – ”Sorrow’s Shine” (låt)
Ny och helt magnifik pärla i gränslandet mellan traditionell bluegrass och flanellskjorteamericana. Jim White (inte samma som trummisen i Dirty Three) kommer vi hålla koll på framöver.

Migos – ”Cross The Country” (video)
Atlanta-trion har gett ut mixtape efter mixtape, men i sommar släpps hiphop-gruppens debutalbum Y.R.N. Enligt The Fader kan skivan färdigställas i Sverige. Sanning eller lögn?! Ingen aning! Videon till förra årets ”Cross The Country” spelades hursomhelst in i Europa. Vi skymtar bl.a. Eiffeltornet.

Lydia Ainsworth – ”Wicked Game” (cover)
Sverige hade celebert besök från Toronto i veckan när Lydia Ainsworth med band spelade i Stockholm och Malmö. Vi som var där kan intyga att det var magiskt. För er som missade henne men som bor i de södra delarna av landet finns fortfarande chansen att ta sig över bron till Köpenhamn där hon ikväll har ett gig på festivalen FROST. Inte minst hennes ljuvliga Chris Isaak-cover borde locka.

Andreya Triana – ”Gold” (låt)
Denna brittiska souljazzsångerska går mer och mer mot renodlad soul men utan att tappa i kvalitet. Vi tappar snart räkningen på hur många grymma låtar hon släppt. Här ger hon oss sin mest refrängstarka låt hittills, vilket passar hennes fantastiska röst som handsken. Albumet Giants släpps i mars – är det dags för det stora genombrottet? Vi tror det.

La Décadance – ”Adrenaline” (låt)
Mjukt pulserande, dovt adrenalinhöjande och sval elegans. 2015 börjar bra för den svenska elektroduon som med ”Adrenaline” skapar höga förväntningar för resten av årets släpp.

Marika Hackman – ”Animal Fear” (video)
Nu är det inte långt kvar till Marika Hackmans (bilden) debutalbum We Slept At Last kommer (16/2). Singeln ”Animal Fear” visar på att sångerskan, som kallats ”the lovechild of Nico and Joanna Newsom”, verkligen har potential till att hamna i topp vad gäller årets debutanter. Notera att Laura Marling gästar på bas i videon.