”Alla helveten” – Jonathan Johansson

Det sägs att Jonathan Johansson tidigare förbjudit sig själv att vara allt för självbiografisk och ungdomsnostalgisk i sina texter. Barndomen och hemstaden – det där sjunger redan mina musikerkollegor om. Så tycks Jonathan ha resonerat och istället fortsatt med sina svulstiga och drömmande symfonier för alla med en hand i himlen.

Men nu är vår favorit bland existentiellt grubblande skåningar tillbaka med en ny singel, och plötsligt är det helt okej att göra upp med Malmö; att till futuristisk pop sjunga om en svartklubb där kidsen dansar i en projektion av ”Apocalypse Now”, om systern som släpar barn och blöjor över enorma parkeringar och om stadions alla vrål som tydligen ekar ända ut till Limhamn och Rosengård. ”Alla helveten” är en knivskarp och gråkall hyllning till den där hemstaden man aldrig riktigt flyttar ifrån! Lyssna här: