”Psych #1” – Eyelids

I Portland, Oregon är kön till den veganska lördagsbrunchen en kilometer lång, DIY-bokhandlarna har ekologiska trädgårdsland på bakgården, alla musiker är kompisar med varandra, Guided By Voices jammar ihop med The Decemberists och precis varenda en är dj samt medverkar i minst ett serie-fanzine. Ja, det är faktiskt exakt som i Portlandia.

Nåja. Allt kanske ska tas med en nypa salt, men Eyelids – som består av medlemmar från just The Decemberists och Guided by Voices (samt The Minus 5) – känns som ett givet soundtrack till både TV-serien och staden. Plattan 854 röstades tydligen fram som ett av förra årets bästa Portland-album, men tyvärr missade vi dem då. Bättre sent än aldrig dock. Det här är härlig psychpop som borde fått mer uppmärksamhet även utanför Portland. Lyssna på ”Psych #1” nedan: