Femtastic och Dam Dutchess firar sitt gemensamma nätverk FAM

Den 30 januari blir det stor fest när Femtastic och nederländska nätverket Dam Dutchess firar sitt gemensamma nätverk FAM och albumet FAM FIRST som släpps samma dag.

FAM FIRST är ett resultat av det musikaliska experiment som utfördes under sommaren 2014 då flera kvinnliga MCs från Sverige och Holland träffades i en studio och fick ihop sju spår. Det rör sig om en fusion av hiphop, trap, dancehall och soul och plattan innefattar femton kvinnliga artister, producenter och låtskrivare: Kristin Amparo, Sabina Ddumba, Etzia, Cleo, Ayla, Dayday, Anaye, Frida Scar, Aurelia Dey, Neyney, DJ Eka Scratch & konstnären Tjackie Shaun (Femtastic), MC Melodee, Feliciana, MC Shedney Ruffin, RBBP, D-Luzion (Dam Dutchess).

Releasefesten hålls på Debaser Medis och under kvällen kommer artisterna att framföra materialet live. Förutom det så blir det en fest fylld med förhäng, dj’s, konst och visuals. Läs mer om eventet här.

Läs gärna vår intervju med Femtastics grundare Vanessa Marko här.