Listan v. 2

Vi börjar sakta men säkert vakna till liv efter jul- och nyårsledigheterna. Hoppas att ni också har gjort det för här kommer årets första tipslista från redaktionen!

Vulkano, Dolores Haze och Kust live på Babel (spelning)

Konsertåret 2015 kickar igång på bästa sätt ikväll när What We Do Is Secret ställer till med årets första fest i Malmö. Det är Vulkano (bilden), bandet som nyligen medverkade i Alexandra Dahlströms dokumentär All We Have Is Now, som står på Babels scen i sällskap av Stockholmskollegorna Dolores Haze och Malmöbandet Kust. Läs mer om eventet här.

Wildhart – ”Stuck in a second” (låt)

Göteborgstrion Wildhart har av bloggosfären hyllats och jämförts med bland annat the XX, the Knife och Niki and the Dove. Electropoppiga singeln ”Stuck in a second” som släpptes på Gaphals för ungefär en månad sen är inspelad i Svenska Grammofonstudion av Györguy Barocksai och Henrik Alsér (som bl.a. har jobbat med Robyn och Kleerup). Alla förutsättningar för att det här ska bli en hit finns alltså.Ryley Walker – ”Primrose Green” (låt)

Detta är musik rotad i brittisk folkrock och Walkers röst bär spår av självaste Richard Thompson, medan pianot ger svaga ekon av David Bowies vapendragare Mike Garson. Upphovsmannen själv härstammar från Chicago och i vår släpps albumet Primrose Green på Dead Oceans.Gee Dixon feat. Stor – ”Jag vill tacka livet” (låt)

Äntligen en satsning med hiphop på bästa sändningstid – det är TV4 som i sitt program ”Lyckliga gatan” låter svensktoppartister korsbefruktas med hiphopstjärnor för att tolka varandras låtar. Japp, konceptet känns igen och förmodligen går skivförsäljningen rakt upp. Första skivsläppet från serien är Gee Dixon som tolkar Arja Saijonmaa – det är bara att njuta!Girlpool – ”Alone at the Show” (låt)

Los Angeles-duon Girlpool charmade oss oerhört under 2014 med sin självbetitlade debut-EP. Och nu har det kommit en ny låt som får oss att längta än mer efter fullängdaren. ”Alone at the Show” klockar in på 1.46 minuter men det är fullt tillräckligt för att knocka oss. Igen.