Månadens PS: december

Då så, då var snart årets sista musikmånad slut den också. Dags att samla ihop några av de decemberalbum vi lyssnade på men inte hann med att recensera. Här är Månadens PS: december!

Wu-Tang Clan – A Better Tomorrow

HIPHOP Det var sju år sedan sist – nu är en av hiphopens absoluta giganter tillbaka. Var det värt väntan? Nja. ”Ruckus in B Minor” och ”Ron O’Neal” är utmärkta, men resten av spåren är mest riktigt halvdana.
4/10

Lié – Consent
PUNK Lié gör punk på gränsen till hardcore och postpunk. Musiken är tydligt åttiotalsinfluerad, särskilt hörs spår från klassiska punkbandet Vice Squad, kanske mest hos sångerskan Ashlee Luk. Det är röjigt, malande, ofta kallt och hårt. En mycket lovande debut.
8/10

The Wands – The Dawn

PSYKEDELISK ROCK Danska The Wands fokuserar på sin debut på att göra väldigt traditionell psykedelia, tydligt rotad i det sena sextiotalet. En stabil skiva, egentligen ganska bra, men det finns andra som gör samma sak fast bättre.
6/10

Chumped – Teenage Retirement

INDIEROCK Teenage Retirement får en att känna det som att det är 1995 vi ska fira in snart och inte 2015. Brooklynbaserade poppunkiga Chumped och speciellt sångerskan Anika Pyle ger nämligen extrema nittiotalsvibbar. Något ojämt platta men guldkorn finns att vaska!
5/10

tētēma – Geocidal
AVANT-GARDE Faith No More-sångaren Mike Patton har genom åren lanserat det ena vansinniga projeket efter det andra. Denna gång börjar det försiktigt, men blommar snabbt ut i en knappt lyssningsbar dårhuskakafoni.
3/10

Cretin – Stranger
GRINDCORE ”It” är en fantastisk grindpärla, Marissa Martinez besitter ett par rejält rostiga stämband och visst svänger det om kängorna här och var, men San Jose-kvartettens andra platta är alltför slätstruken.
5/10

White Arms of Athena – White Arms of Athena

POST-PROG Semilegendaren Kurt Ballou har producerat denna Texas-kvintetts andra verk, som låter mer proggig post-grunge än som något från genrerna Ballou normalt frekventerar. Trevligt och fint, men lite platt.
6/10

Nicki Minaj – The Pinkprint
HIPHOP I ärlighetens namn har väl inte Minaj gjort så mycket spännande sen de första lysande singlarna. Men nu känns det som om de rosa perukernas drottning är på gång igen. Med gäster som Jessie Ware, Drake, Beyoncé och Jeremih går det väl å andra sidan inte att misslyckas. The Pinkprint är kanske aningen lång, men ändå absolut värd en och annan lyssning.
7/10