Listan v.50


Knappt två veckor till julafton, men på Rockfoto kommer jultomten med fina musiktips varje fredag. Här är veckans godispåse från redaktionen.

Lady Lamb The Beekeeper – ”Billions Of Eyes” (låt)

En av Rockfotos stora favoriter från 2013 (intervju här) är tillbaka. Förstasingeln från kommande (3 mars 2015) albumet After är av det mer upplyftande slaget och saknar melankolin som präglade delar av det magnifika debutalbumet. Men det gör inget, för det är fortfarande bländande popmusik.

ElectriXmas 2014 (festival, happening)

Imorgon är det dags för årets stora synth-happening i södra Sverige! Den årligt återkommande endagsfestivalen ElectriXmas slår upp portarna för tolfte gången – och frågan är om inte årets line-up är den hitttills mest stjärnspäckade. Storheter som Front 242 (bilden), Suicide Commando och Sista Mannen På Jorden får angenämt sällskap av uppkomlingarna Machinista och Rave the Reqviem. Årets synth-måste! Äger rum den 13/12 på Inkonst i Malmö med start klockan 20:00. Facebookevent här!

Natalie Prass – ”Why Don’t You Believe In Me” (låt)

Tjugoåttaåriga Nashvillebaserade Natalie Prass samarbetar bland annat med Matthew E. White på sitt debutalbum, och detta hörs ganska tydligt i låten ”Why Don’t You Believe In Me”. Ska bli spännande att höra vad den jazziga singer-songwritern har att bjuda på framöver.

FAM – Rock With It (video)

När det kvinnliga musikkollektivet Femtastic slog sig ihop med holländska Dam Dutchess skapades samarbetsprojektet FAM. Resultatet är explosiv rap med riktigt tunga beats och en rad galet talangfulla kvinnliga artister. Mc Melodee, Etzia, Kristin Amparo, Cleo, Shedney Ruffin, Sabina Ddumba, Feliciana, RBBP, D-Luzion och Neyney ÄGER ihop!

Angel Olsen – ”Iota” (live)

Angel Olsens andra album Burn Your Fire With No Witness är ett av årets bästa och denna avskalade video ger önskningar om en omedelbar uppföljare (inspelad för musiksajten The Line Of Best Fit).Night Beds – “Me, Liquor & God” (låt)

Låtskrivaren Winston Yellen, eller Night Beds som han kallar sig när han själv spelar in musik, håller till i Nashville, Tennessee. Nya låten ”Me, Liquor & God” borde falla alla fans av exempelvis How To Dress Well och Autre Ne Veut i smaken.