HOLY – Silver Of Your Heart

HOLY har förflyttat San Francisco till Umeå. Det låter som ett komplicerat projekt, men är det möjligt att flytta Kiruna, varför inte göra detsamma med Kaliforniens mest frisinnade storstad. En stad som behövs i ett grått och kallt Sverige. Låt gå att det endast fungerar på ett mentalt plan, men det är helt i linje med Hannes Ferms psykedeliska popprojekt. HOLY är nämligen ett band som öppnar sinnena med snygga fuzzgitarrer, lo-fi och självhäftande refränger. Debut-EP:n Silver Of Your Heart imponerar i sin enkelhet och låtarna pendlar mellan ”Rains” raka trallande till ”The Good Reasons” uppjagade expresskänsla. Toppkvalité!

Det går inte att ta miste på White Fence och Ty Segall-influenserna, men genom att blanda nutid med 60-tal, finner Ferm ändå sin egen identitet. Det hade dock inte skadat med en mer personlig prägel (denna invändning påverkar emellertid inte helhetsintrycket).

Släpps: 10/12
Skivbolag: PNKSLM
Bästa låt: ”Golden Fog”

Debutsingeln ”Golden Fog” må vara stöpt i samma form som många andra tillbakablickande retroband, men vilka artister eller grupper skapar sina egna förutsättningar? Det gäller att inte stirra sig blind på bekanta uttryck, mer öppna sinnena, för att på så sätt förflytta sig från ett förlamat Sverige till ett varmare Kalifornien. HOLY hjälper dig på traven.

8/10