Q & A: Son Of A Gun

Amerikanska Son Of A Gun släppte nyligen sitt debutalbum No Bread, en skiva fylld av fantastisk garagerock och punk med rötterna i sjuttiotalet. Rockfotos Felix Lindén skickade över några frågor till bandets sångare Garrett Luczak.

Berätta om hur Son Of A Gun bildades.

– Son Of A Gun startade som ett enmansband hemma i mitt sovrum. Jag spelade in låtar mest för att hålla mig själv upptagen, jag och min flickvän hade just gjort slut. Jag har känt vår basist Chris Zaleski sen jag var fjorton, men jag träffade vår gitarrist Nick Usalis och vår trummis Sammy Meyer först efter att Son Of A Gun redan gjort ett par spelningar med några andra killar. Alla medlemmarna spelar i andra band också, som Gross Pointe, The Rubs och Chips.

Kan du nämna lite om inspelningen av No Bread?

– Hela skivan spelades in live under två dagar. Vi bestämde oss för att spela in allting live eftersom vi ville fånga känslan från våra spelningar. Det var ganska stor skillnad från när vi spelat in tidigare, eftersom det här var första gången vi spelade in i en riktig studio och inte gjorde allting själva.

Hur går det till när ni skriver låtar?

– För det mesta så börjar det med ett riff som jag spelar in som demo på min telefon, eller tillsammans med Nick som också skriver låtar. Sen så försöker vi komma på melodin och något kul att skriva om. När låten är klar så tar vi med den till dem andra.

Finns det en scen i Chicago som ni är en del av?

– Chicago-scenen är fantastisk just nu. Vi har massor vänner som är med i grymma band som exempelvis The Yolks, The Sueves, Uh Bones och Flesh Panthers.

Vad för sorts musik influeras ni av?

– Vi influeras mycket av garagerock och psykedelisk rock från sextiotalet, och punk och glam från sjuttiotalet. Och så gillar vi ”papparock” som George Thorogood.

Vad har ni för planer nu?

– Vi har skaffat en skåpbil så nu hoppas vi kunna börja turnera!