Hallå där… Beldina!

Om det skulle vara så att ni tröttnat på att fredagsmysa i soffan så kan vi tipsa om en grym lineup på Faschings intima scen ikväll. Två artister som vi haft våra ögon och öron på ett tag gör gemensam sak och bjuder in till en soul- och r’n’b-kväll. Marlene, som tidigare i år släppte den hyllande EP:n Indian Summer, delar kvällen med den talangfulla Beldina.

Med en soulröst som står sig väl mot vilken röst som helst i dagens musikvärld har vi bland annat kunna höra henne på låten ”Misstänkt” från den senaste skivan med Timbuktu. Med en kommande EP runt hörnet är Beldina just nu aktuell med låten ”Ocean”. Vi lyckades få tag på henne på tåget från Göteborg till Stockholm och växlade några ord inför kvällens spelning.

Hur kommer det sig att du och Marlene bjuder på en sådan här fantastisk kväll tillsammans?

– Det var faktiskt Daniel, min bokare som föreslog att vi borde göra en grym kombo. Jag träffade henne för första gången i LA i våras och det var väldigt kul. Sen återkopplade vi igen när jag kom hem till Sverige på ett besök. Och nu kör vi live tillsammans. Jättekul! Det skall bli grymt att höra henne live också då jag inte tidigare gjort det.

Du påbörjade en liten mini-turné i onsdags i Göteborg och kommer senare även att besöka Uppsala och Malmö. Vad kan man förvänta sig av spelningen i Stockholm ikväll?

– Göteborg i onsdags var en jätterolig start. Då körde jag med en DJ, men ikväll kommer jag att ha ett liveband. Det som är roligt då är att det kommer bli ett mycket souligare set till skillnad från i onsdags. Det kommer låta lite mer dyrt och det blir mindre av det elektroniska. Det kommer kännas för mig. Det kan man nog förvänta sig. Kanske en och annan tår också!

Läs mer om kvällens spelning här.