Edda Magnason – Woman Travels Alone

Monica Zetterlund. Så. Kan vi lägga Edda Magnasons folkliga genombrott bakom oss nu? Denna 30-åring står nämligen alldeles utmärkt på egna ben, vilket hon visade redan på sina två första plattor.

Woman Travels Alone är en resa från fusion till pop med byte i trip hop, som förmedlar en varm känsla från start till mål. Edda låter ofta rösten bli ett instrument och med en gyllene kombination av pianopop, Portishead-elektronik och svensk 60-talsjazz har hon skapat en väldigt gedigen platta.

Edda Magnason imponerar med sin röstbredd, som sträcker sig från Rebecka Törnqvist-djup till Laleh-falsett. Även om det finns tekniskt skickligare sångerskor, är hennes röst ytterligare en bit i det unika pussel hon lägger med sitt tredje album.

Släpps: 26/11
Skivbolag: Parlophone/Warner
Bästa spår: ”Lingering Girl"

Man ska inte döma hunden efter håren och det är möjligt att Edda har en personlig relation till bilden, men jag tycker att Woman Travels Alone hade förtjänat ett bättre omslag. Den design man valt är alldeles för färglös och platt för en artist med så många nyanser.

7/10