Laleh gör ABBA-cover till förmån för UNICEF

Laleh är högaktuell just nu, inte minst med dokumentärfilmen Jag är inte beredd att dö än, som har premiär i slutet på den här månaden. Dessutom gjorde hon ledmotivet till Björn Afzelius-dokumentären Tusen Bitar tidigare i år. Idag kom hennes cover på ABBA-världshitten ”Chiquitita”.

Sedan 1979 har ABBA skänkt låtens intäkter till arbetet som genomförs av FN-organet UNICEF. För att sprida detta vidare och ge nytt liv till gruppens samarbete med UNICEF uppmanar ABBA the Museum nya artister att tolka låten. Och först ut är alltså Laleh.

Varje gång någon köper ”Chiquitita” på skiva, varje gång låten spelas på radio, varje gång den laddas ner från nätet eller streamas från Spotify, då går ett viktigt bidrag direkt till UNICEF. Så in och lyssna genast!